ALL-ON-4®

Tijek zahvata

Tijek zahvata

Proces ugradnje implantata ALL-ON-4® metodom odvija se u dvije faze liječenja, pri čemu pacijent već nakon prve faze dobiva fiksne privremene zube u čeljusti.

Prva faza

Prije samog zahvata, pacijentu se radi panoramski RTG i 3D CT, na temelju čega se sastavlja temeljita procjena dentalnog stanja i plan liječenja. Sam zahvat se radi pod lokalnom anestezijom i potpuno je bezbolan, a uključuje: vađenje preostalih zubi (ako je potrebno) te ugradnju 4 Nobel Biocare implantata. Nakon samog zahvata ugrađuje se privremena proteza koju se fiksira na netom postavljene implantate. Sljedeći dan se radi provjera protetskog rada i kontrola zagriza.

Druga faza

Nakon 3- 5 mjeseci od prve faze, slijedi proces postavljanja trajnog protetskog rada. Najvažniji dio trajnog protetskog rada je konstrukcija koja može biti od lijevanog metala ili frezana (od titana ili od Bio Hpp-a) koja se preporuča zbog brojnih prednosti. Na konstrukciju se postavljaju zubi od slojevitog kompozitnog materijala koji vjerno oponaša strukturu pravog zuba. Materijal je potpuno biokompatibilan i fiziološki inertan, što znači da ne reagira negativno na druge materijale i nema nuspojava.

Prednosti frezane konstrukcije

Saznajte više

Želite saznati više o procesu zahvata?

Obratite se našem timu koji će vam rado dati odgovor na vaša pitanja!